De voorjaarsschoonmaak in jezelf

Breng jezelf met deze retraite tot bloei
Persoonlijke ontwikkelingBurn-out Herstel Centrum
retraite in de natuur

Eindelijk, lente. We gaan weer naar buiten

De voorjaarschoonmaak

Een boost van hernieuwde energie

Na een periode van donkerte en stilte komt er ook weer een periode van groei en bloei. Het is de cyclus van de natuur. De cyclus van het leven. Maar ook de cyclus van jouzelf. In deze retraite stap je bewust in het voorjaar. In het voorjaar vegen we schoon schip en maken we ons klaar voor expansie, het begin van een nieuwe cyclus. In de lente, als het langzaam warmer wordt, steken we ons hoofd weer buiten de deur. Gaan actiever op pad en maken ons klaar voor de komende periode van actie. Sommige mensen zetten de bloemetjes buiten of nemen tijd voor het eindelijk doorvoeren van de nieuwjaar voornemens. Er wordt schoongemaakt, de ramen gewassen. Zodat het licht weer naar binnen kan schijnen.

Lente: het is een periode waarin creativiteit, innerlijke kracht en levensgeluk centraal staat. Net als in deze retraite.

Elementen, die in de retraite aan bod komen, hebben dan ook ene parallel met de symboliek van de lente. Zoals een ochtendritueel, geïnspireerd vanuit Yoga. Welke je helpt om het lichaam op te schonen. Ademhalingsoefeningen, die je verbinden met de levensenergie. Zodat je de bloei in jezelf voelt. Self-care rituelen, passend bij het voorjaar. Waarbij je kijkt naar voeding en huidverzorging, gekoppeld aan de leer vanuit de ayurveda. En oefeningen gericht op je persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie. Om jezelf te ontkiemen, om je te helpen te groeien. Zodat je doelen voor dit voorjaar het licht krijgen en helder worden.

Kom uit je winterslaap 

Tijd om weer op gang te komen

Hoor je de vogels eindelijk weer fluiten

Je kent het gevoel wel, die eerste warme zonnestralen op je gezicht. De vogeltjes die in de ochtend weer beginnen te fluiten. De kriebels in je buik als je de ramen open gooit. Het is lente.
In deze retraite neem je heel bewust de tijd voor jezelf.

Zet je innerlijke motor weer aan, reinigt je fysieke en mentale lichaam en maak snode plannen voor de komende zomer. Je investeert in jezelf en plant zaadjes om te wateren.

Op maandag wordt je verwelkomt en wordt de richting en intentie voor de week geplaatst. Dagelijks (di-do) heb je daarna 2 sessies met beweegcoach Eveline Smeets. Je je gaat vrijdag naar huis met een gevulde tool box, concrete handvaten en hernieuwde energie om in de lente te kunnen opbloeien.  

 

 

retraite zuid-limburg
retraite in de winter

Waarom deze retaite

De spiegel van de natuur

Net dat beetje extra

Wij als mens zijn onderdeel van de natuur, of we nu willen of niet. De cyclus van de natuur, het voorjaar is de perfecte spiegel om te reflecteren naar jezelf. Welk voorbeeld geeft de natuur jou? En op welke manier kun je dit toepassen in je eigen dagelijkse leven om ook tot bloei te kunen komen in het voorjaar? 
Dat, en meer, ervaar je in deze voorjaarschoonmaak. 

In deze retraite volgen we geen gebaande paden. Is er geen voorgeschreven route om te bewandelen. Bekijken we de dingen vanuit een multidisciplinaire blik zodat je vervolgens zelf tot de essentie mag komen. 

 

Even alles samengevat

Retraite: Voorjaarsschoonmaak

Verblijf: maandag tot vrijdag in een vakantiewoning op Hoeve de Linde incl. bed- en badlinnen.
Aankomst: maandag vanaf 12:00 uur
Vertrek: vrijdag voor 11:00 uur

Sessies
Maandag word je verwelkomd met een sessie van 1,5 uur | Dinsdag tot donderdag krijg je 2 sessies per dag van + 1 uur | In totaal heb je in deze midweek 7 privé sessies.

Wat mag je verwachten?
* Je gaat verschillende stijlen van yoga ervaren
* We werken met ademhalingsoefeningen die de levensenergie stimuleren
* Self-care rituelen voor de lente
* Ayurvedische voedingstips
* Persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie oefeningen 

Wat heb je nodig?
– Gemakkelijk zittende (warme)kleding
– Een dekentje
– Eventueel je eigen yogamat en meditatiekussen. Deze zijn ook op locatie aanwezig.
– Pen en papier voor eventuele aantekeningen.
– In onze retraite zorg je zelf voor eten en drinken. Je woning is voorzien van alle gemakken om te kunnen koken. Er zijn een aantal supermarkten in de directe omgeving, op loopafstand. Gezien de intentie van deze week (even los van de rat- race zijn) is het wenselijk om je boodschappen vooraf te doen.
– Alle andere spullen om deze week goed voor jezelf te kunnen zorgen. Je zit in het buitengebied, middenin de natuur. En je krijgt tijd genoeg om ook daar van te genieten.

Kosten: €795,-

Coaching bij aandacht

Als je het beste uit jezelf wilt halen, niet het meeste...

Wat we nog meer doen:

Maatschappelijk Ontwikkelend Ondernemen

Zet ons in als vergadercoach

Ontdek je missie

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Training Nieuw Leiderchap

Onze missie: Inspireren & Ont-wikkelen

AANDACHT betekent...

...aandacht voor jou. Voor wie je bent en waarom je bent wie je bent.

Door te inspireren. Je bewust te maken met inzichten. Door je te ont-wikkelen tot je pure kern. Dat is wat wij doen. Onze focus ligt op attitudeverandering. De barrières wegnemen, die je belemmeren om te doen wat je zelf heel graag wilt doen op jouw eigen authentieke wijze. Waardoor je op een andere manier in het leven komt te staan: vrijer en bewuster. Je krijgt de verantwoording over je leven terug. Je komt los van de ander. Je staat in jezelf. Waardoor echte verbinding ontstaat. 

Individueel

Onze coaching is 1 op 1. Géén groepssessies. Individueel, gericht op jouw persoonlijke groei!

verandering

Coaching, die je helpt te veranderen zodat het voor jou beter wordt. Vanuit vrijheid en zelfbeschikking.

midden in de natuur

AANDACHT ligt in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Weg uit de drukte en het moeten. Terug naar puur: jezelf.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Dus onze coaching ook. Met een aanpak die we volledig afstemmen op wat jij nodig hebt.

Kom tot rust

Retraite bij AANDACHT

Bij AANDACHT bieden we twee verschillende soorten retraite aan: ‘Kom tot rust’-retraite en ‘Kom tot jezelf’-retraite. Onze retraite bestaat niet uit groepssessies, maar zijn individuele sessies, geheel op jou als persoon gericht. Onze visie is dat een retraite geen groepsactiviteit is. Je wilt juist even alleen maar bezig zijn met jezelf.

Contact

AANDACHT Inspireren & Ont-wikkelen

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

info@aandacht.tv