Over AANDACHT

Coaching, maar dan anders
CoachingOns Burn-out Herstel Centrum
AANDACHT coach

Even voorstellen

AANDACHT coaches: Marloes & Marcel

Onze missie: Inspireren en Ont-wikkelen

Onze ‘WHY’

In alles wat we doen, geloven we dat iedereen het vermogen heeft om vanuit zijn eigen waardes in het leven te kunnen staan. Los van het oordeel van de ander, waardoor je de veerkracht hebt om alles te kunnen bereiken wat je graag wilt bereiken.

We maken je bewust hoe jij, door de bril van jouw overtuigingen, naar de wereld kijkt. We benoemen wat is. En geven je de keuze in wat je wél zou willen.

We zijn eerlijk, puur, oprecht en coachen je vanuit deze waardes naar je eigen kracht.

Dit is de plek waar jouw persoonlijke groei centraal staat!

Mensen inspireren, hun talenten maximaal benutten en kwaliteiten nog verder ont-wikkelen, als in: het ontdoen van de wikkels zodat de essentie blootgelegd wordt. Dat is wat wij doen, zodat groei kan ontstaan. En dan bedoelen we niet alleen de groei die je als persoon doormaakt. Ook de ontwikkeling van teams en organisaties hoort daar bij. We helpen je om de missie te bepalen. Want je missie is onderdeel van je zijn, je authenticiteit, je DNA. Door te weten wat deze inhoudt, kun je de richting bepalen waar je naar toe hoort te gaan. En dat geldt niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook voor teams en organisaties.

AANDACHT leert je geen trucjes. Onze aanpak is gebaseerd op attitudeverandering. Dit betekent dat datgene wat je aangereikt krijgt ook van jezelf wordt. Authentiek blijven is belangrijk. Met onze aanpak hoort het nieuwe geleerde automatisch bij je en ben je onbewust bekwaam.

In een notendop: dit is wat wij doen

Bij AANDACHT werken wij, Marcel en Marloes, samen aan diverse coachtrajecten. Dit zijn niet alleen trajecten op persoonlijke ontwikkeling. Ook teams en organisaties worden door ons gecoacht. Zo zijn wij in staat om gezonde samenwerkingsverbanden te creëren, om weerstand weg te nemen binnen teams of bij verandertrajecten, om binding tussen medewerkers en management te versterken. We helpen management om vanuit de missie van de organisatie te werken. Vanuit ‘Practise what you preach’. Samen vormen we met onze eigen ervaringen een unieke combinatie. Marcel als mastercoach | inspirator, Marloes als mastercoach | ont-wikkelaar.

“Ont-wikkel het mysterie in jezelf en ontdek wie je echt bent”

Marloes Lamers: mastercoach | Ont-wikkelaar

Ik ben Marloes. Althans, dat is mijn naam. Maar het definieert natuurlijk niet wie ik ben. Ik ben iemand die vanuit vrijheid, puur en zelfbeschikking in het leven staat. Ik werk en leef vanuit deze waarden waarbij plezier en nieuwsgierigheid mijn drijfveren zijn. Met een gezonde nieuwsgierigheid kijk ik naar hoe de wereld in elkaar steekt en wat mensen beweegt in hun denken en doen. Vanuit open en in vrijheid kijkend naar de wereld om mij heen blijf ik met plezier continu mijn wereldmodel uitbreiden. Het stelt mij in staat om als een vrije geest in verbinding te zijn.

Het woord Attraversiamo heeft een belangrijke betekenis voor mij. Het betekent ‘Laten we oversteken’. Voor mij staat het symbool voor het pad dat ik bewandel. Waarbij ik ooit op een kruispunt heb gestaan en besloot niet meer te leven vanuit mijn verstand, maar mijn hart ben gaan volgen. Als je iemand ondersteboven aan een boom ziet hangen, grote kans dat ik dat ben.

Marloes Lamers Coach

Samen met Marcel Rijntjes werk als master coach bij het Burn-out Herstel- & Preventie Centrum van AANDACHT in Vaals. Als master coach help ik mensen uit hun burn-out. Mijn nieuwsgierigheid in combinatie met mijn talent zorgt er voor dat ik mensen bewust maak waarom ze doen wat ze doen. Van daaruit ben ik in staat om de verandering tot stand te brengen, die iemand nodig heeft om terug in contact te komen met zijn eigen kern. Terug naar waar het in essentie om draait.

marloes coach

Ont-wikkelen als missie

Ga de uitdaging met jezelf aan

Mijn missie is ont-wikkeling. Ik haal jouw sprankel naar boven. Vaak heb je niet eens in de gaten dat je van je eigen essentie bent weggedreven. Door drukte, door tijdgebrek, door te veel hollen en weinig stilstaan. Stel je voor dat je ‘jezelf bent’ in elke situatie en dat je verbinding met jezelf voelt vanuit zelfbeschikking en puurheid. Dit is waar ik in coach, zodat jij dit voor elkaar krijgt. Vanuit het idealisme dat ik hiermee de wereld via de mensen, die ik coach, steeds een stukje mooier maak.

Marloes Lamers, Mastercoach bij AANDACHT
Mijn missie: Ont-wikkelen

“Alleen als je durft te reflecteren, kun jij jezelf zien. Ik houd je graag de spiegel voor.”

Marcel Rijntjes: mastercoach | Inspirator

Ik ben Marcel Rijntjes. Sinds 1991 zelfstandig ondernemer. Na wat omzwervingen ben ik toen gestart met mijn eigen bedrijf. Vanuit liefde voor muziek ben ik begonnen met het maken van radiocommercials en jingles. Al snel maakte ik daarnaast tv-commercials en videoproducties, zoals bedrijfsfilms. Omdat hier een hoesje om heen hoorde, ging ik ook DTP werk doen. De radiocommercials die ik maakte, moesten doorvertaald worden op print. Ook dat trok ik bij mijn werkzaamheden. En voor ik het wist, had ik een reclameproductiebedrijf, die marketingcampagnes produceerde voor onder andere KWF Kankerbestrijding, Cordate, Prinses Beatrix Fonds, Golden Tulip Hotels. Dat heb ik jarenlang met heel veel plezier gedaan in Veenendaal. Tot er een moment kwam waarop ik merkte dat mijn klanten met andere vraagstukken bij mij aan tafel kwamen zitten.

Marcel Rijntjes coach

De gesprekken gingen dan vijf minuten over hun marketingcampagne en de rest van de tijd vertelden ze waar ze in hun werk tegenaan liepen op het gebied van hun team en organisatie. Voor dit soort gesprekken kon ik natuurlijk geen factuur sturen. Er stond immers geen ‘Coaching’ op mijn gevel. Maar ik merkte dat ik het wel heel erg leuk vond om met mijn klant over hun uitdagingen te sparren. Dit resulteerde erin dat ik mij op het gebied van coaching ben gaan verdiepen. Hoe mensen in elkaar steken. Hoe hun overtuigingen ervoor kunnen zorgen dat ze zichzelf, en dus ook anderen, in de weg staan.

Marcel Coach AANDACHT

Inspireren als missie

Ontdek waarom je doet wat je doet

Ik heb een coachingsopleiding gedaan en mag mijzelf daarin ‘Mastercoach’ noemen. Daarnaast heb ik studies gevolgd in diverse andere therapievormen, waaronder Reiki (Reiki II), EZI (emotionele zielen integratie) en hypnose. Niet alleen vanuit persoonlijke interesse, maar zeker ook omdat ik het een goede toevoeging vond op mijn coachingsopleiding. Ik kan hierdoor mensen op een breed vlak met hun uitdagingen helpen. Ik heb met deze uitgebreide gereedschapskist en mijn levenservaring, die ik met vallen en opstaan heb opgedaan, het vermogen om coachingsvraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Want iedereen is uniek. Er bestaat in mijn ogen dan ook geen standaard coachingsaanpak.

Ruim vijftien jaar geleden ben ik naar het mooie Limburg verhuisd, omdat ik graag wilde wonen en werken in een fijne omgeving. Daarbij zocht ik een woonruimte waar ik niet alleen kantoor kon houden. Voor mij was het ook belangrijk om een ruimte te hebben, waar ik met groepen mensen kon werken. En dat vond ik hier in Vaals bij Hoeve de Linde.

Inmiddels ben ik jarenlang coach en trainer. Het geeft mij veel plezier en voldoening om mensen en organisaties een stap verder te kunnen helpen. Door dit op een coachende manier te doen geef ik dagelijks aan mijn eigen missie invulling.”

Marcel Rijntjes, Master Coach bij AANDACHT
Mijn missie: Inspireren

“Persoonlijke ont-wikkeling en bewust bewegen is de ultieme combinatie”

Eveline Smeets: Bewegingscoach | Lifestyle professional

Ik ben Eveline Smeets. Beweegscoach bij het Burn-out Herstel Centrum van AANDACHT. Na het afronden van mijn Bachelor in Sport Sciences in 2015 ben ik bij verschillende disciplines werkzaam geweest binnen de sport- en gezondheidsbranche. Zo heb ik ervaring opgedaan in revalidatie en fysio techniek. Als coach en personal trainster begon ik het spel tussen het fysieke en mentale lichaam steeds interessanter te vinden. Er volgde verschillende specialisaties op het gebied van yoga, mediatie, mindfulness en NLP. Het groter geheel van het fysieke en het mentale lichaam als eenheid is steeds meer mijn focus geworden. De puzzelstukjes vielen op zijn plek.

Eveline Smeets bewegingscoach

Naast kennis op het gebied van deze disciplines is het voor mij altijd belangrijk om uit eigen ervaring te kunnen delen. Leven doe je namelijk niet vanuit een boekje. Zo zijn er nog maar weinig (sportieve) activiteiten over, die ik niet minimaal één keer geprobeerd heb. Van snowboarden tot skydiven. Van alpinisme tot rafting. Mijn persoonlijke voorkeur is voor de avontuurlijke uitdaging gaan. Deze hebben mij tot nu toe veel bijzondere momenten en ervaringen gebracht. En er is nog zoveel meer daarin te ontdekken.

Sinds 2017 ben ik werkzaam als bewegingscoach bij het Burnout Herstel Centrum van AANDACHT. Persoonlijke ont-wikkeling als basis voor beweging en verbinding met het lichaam is voor mij de ultieme combinatie. En de sleutel tot een duurzame connectie met jezelf. Dat is waar ik de focus op leg in het Burn-out Herstel Traject. Met lichamelijke intelligentie als uitgangspunt mag je weer gaan vertrouwen op deze bron van wijsheid.

Eveline Smeets

Verbinding als missie

Het mooiste wat je kunt bezitten, is de verbinding met jezelf

Iedereen is uniek. Dus ook bij ‘In beweging zijn’ bestaat geen standaard aanpak. Persoonlijke behoeftes en mogelijkheden vormen altijd het startpunt van jouw ontdekkingsreis.  We kijken daarin samen naar wat jij nodig hebt. Naar wat bij jouw fysieke inspanning en ontspanning past. Ik neem je mee op pad, waarbij ik mijn inspiratie haal uit mijn inmiddels uitgebreide gereedschapskist aan tools. Plezier vormt hierin een belangrijke factor. Tijd maken voor jezelf is soms al een opgave genoeg.

Laat het dan op z’n minst iets zijn, waar je plezier en voldoening uit haalt. De tools zijn altijd gericht op jouw zelfbeschikking. Dit betekent dat je hiermee uiteindelijk zelf aan de slag gaat en dat hetgeen je krijgt aangereikt onderdeel van jezelf wordt. Mijn missie is bereikt op het moment dat je mij niet meer nodig hebt. En dat je uiteindelijk zelf instaat bent om de verbinding met jezelf te maken en te onderhouden.

Eveline Smeets, Bewegingscoach bij AANDACHT
Mijn missie: Verbinding

Coaching bij aandacht

Als je het beste uit jezelf wilt halen, niet het meeste...

Wat we nog meer doen:

Maatschappelijk Ontwikkelend Ondernemen

Zet ons in als vergadercoach

Ontdek je missie

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Training Nieuw Leiderchap

Onze missie: Inspireren & Ont-wikkelen

AANDACHT betekent...

...aandacht voor jou. Voor wie je bent en waarom je bent wie je bent.

Door te inspireren. Je bewust te maken met inzichten. Door je te ont-wikkelen tot je pure kern. Dat is wat wij doen. Onze focus ligt op attitudeverandering. De barrières wegnemen, die je belemmeren om te doen wat je zelf heel graag wilt doen op jouw eigen authentieke wijze. Waardoor je op een andere manier in het leven komt te staan: vrijer en bewuster. Je krijgt de verantwoording over je leven terug. Je komt los van de ander. Je staat in jezelf. Waardoor echte verbinding ontstaat. 

Individueel

Onze coaching is 1 op 1. Géén groepssessies. Individueel, gericht op jouw persoonlijke groei!

verandering

Coaching, die je helpt te veranderen zodat het voor jou beter wordt. Vanuit vrijheid en zelfbeschikking.

midden in de natuur

AANDACHT ligt in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Weg uit de drukte en het moeten. Terug naar puur: jezelf.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Dus onze coaching ook. Met een aanpak die we volledig afstemmen op wat jij nodig hebt.

Teamontwikkeling

Het verschil tussen samen werken of samenwerken

Een groep mensen is nog lang geen team. Wat een team maakt, is het hebben van een gemeenschappelijk doel met een duidelijke koers. Met een leider die inspireert, stimuleert en optimaliseert. Waarbij er een balans is tussen de teamleden in vaardigheden, talenten en karakters. Want ieder mens is uniek. Dus ook hun bijdrage aan een team. En ieder team is uniek, dus ook de aanpak om het team te laten functioneren vraagt om maatwerk. Aan al deze elementen werken wij samen met het team tijdens een teamontwikkelingstraject. 

Contact

AANDACHT Inspireren & Ont-wikkelen

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

info@aandacht.tv