Meditatie retraite

ont-moet jezelf tijdens deze innerlijke reis
Persoonlijke ontwikkelingBurn-out Herstel Centrum
Meditatie cursus Limburg

Een weg uit het doolhoofd

Retraite: Meditatie

Ervaar innerlijke rust

Het wordt steeds populairder en zelfs de wetenschap is enthousiast over de positieve effecten van meditatie: Verlaagd stress, beter slapen, emotionele balans, gelukkiger, betere slaap en een sterker immuunsysteem zijn een aantal wetenschappelijke bewezen effecten van meditatie. Maar toch blijkt het vaak lastig om meditatie en deze effecten daadwerkelijk te kunnen ervaren. Inmiddels is er zoveel informatie beschikbaar over meditatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je dan beginnen?  
Zitten op een kussen met je ogen dicht? Nergens aan denken?  

In deze retraite leer je niet mediteren, dat is namelijk niet mogelijk. Meditatie is een staat van zijn en gaat alle cognitieve processen te boven.  
Wat je in deze retraite wel leert zijn de basisprincipes en technieken die je uiteindelijk naar een meditatieve ervaring kunnen brengen welke al terug te herleiden zijn in eeuwenoude tradities.
Zoals vaak gezegd wordt: ‘’De reis is belangrijker dan de bestemming’’. En ook in het geval van meditatie is dit citaat absoluut van toepassing. Op de weg naar binnen kom je van alles tegen. Ervaar of zie je fijne maar ook soms minder fijne dingen. En juist dat proces, het ontwikkelen van bewustzijn, zorgt er uiteindelijk voor dat je rust vindt. In jezelf.  

een innerlijke reis

Ont-moet jezelf

De volledige focus op jouw proces

Je verblijft een midweek (ma-vr) in een eigen appartement van Hoeve de Linde in Vaals. Hier heb je gedurende je verblijf alle faciliteiten tot je beschikking om volledig voor jezelf te kunnen zorgen. Het appartement hoef je niet te delen met anderen. Zodat je helemaal kunt focussen op jezelf en jouw ervaring.

Dagelijks (ma-do) heb je een één-op-één sessie. Tijdens de sessies zul je de basis principes en technieken van meditaite zowel theoretisch als praktsich krijgen aangerijk vanuit de filosofische stroming van de Yoga Sutra’s en het 8-voudige pad. 
Er wordt aandacht besteed aan een goede meditatie houding, concentratie- en ademhalingsoefening welke je helpen om meditaite toegankelijker te maken, mogelijke obstakels die je tegenkomt tijdens meditaite en uiteraard bouwen we samen jouw persoonlijke meditaite beoefening op.

rust retraite
retraite meditatie limburg
Zak helemaal in de stilte

Alle ruimte voor integratie in het dagelijks leven

De complete ervaring

Naast de sessies heb je alle tijd voor jezelf. Je moet helemaal niets. Uiteraard nodigt deze week uit om ook buiten de sessies in stilte en innerlijke connectie te blijven. Door een prachtige wandeling te maken in het Heuvelland. Of door te genieten van alle rust en ruimte, die Hoeve de Linde biedt.

De meditatie lessen geven je inzichten in jezelf. Het biedt de rust in jezelf om tot loslaten te komen. De tijd, die je voor jezelf in deze week neemt, kun je benutten om in steeds diepere connectie met jezelf te komen. Daarbij gebruik je de geleide meditatielessen om dit verder te oefenen en te ervaren.

De kunst daarbij is om los te komen van de rest van de wereld. De uitnodiging is om tijdens je verblijf zo min mogelijk externe afleiding te hebben. Dus tv, muziek, telefoon of zelfs een boek even te laten. Zodat je volledig met je focus bij jezelf kunt zijn. Na deze retraite ga je naar huis met een helder beeld over wat meditatie is, wat het voor je kan doen, en hoe je er thuis verder mee aan de slag kunt.

Even alles samengevat

Retraite: Meditatie

Verblijf: maandag tot vrijdag in een vakantiewoning op Hoeve de Linde incl. bed- en badlinnen.
Aankomst: maandag vanaf 12:00 uur
Vertrek: vrijdag voor 11:00 uur

Sessies
Maandag tot donderdag krijg je 1 sessie per dag van + 1,5 uur | In totaal heb je in deze midweek 4 privé sessies.

Wat mag je verwachten?
* Je leert de meest essentiele basis principes van meditatie
* Je ervaar verschillende meditatie technieken
* Je bouwt een persoonlijke meditatie practice op waar je ook thuis zelf mee aan de slag kunt
* Authentieke begeleiding vanuit eeuwenoudetradities en hedendaagse wetenschap

Wat heb je nodig?
– Gemakkelijk zittende (warme)kleding
– Een dekentje
– Eventueel je eigen yogamat en meditatiekussen. Deze zijn ook op locatie aanwezig.
– Pen en papier voor eventuele aantekeningen.
– In onze retraite zorg je zelf voor eten en drinken. Je woning is voorzien van alle gemakken om te kunnen koken. Er zijn een aantal supermarkten in de directe omgeving, op loopafstand. Gezien de intentie van deze week (in stilte zijn) is het wenselijk om je boodschappen vooraf te doen.
– Alle andere spullen om deze week goed voor jezelf te kunnen zorgen. Je zit in het buitengebied, middenin de natuur. En je krijgt tijd genoeg om ook daar van te genieten.

Kosten: €725,-

Coaching bij aandacht

Als je het beste uit jezelf wilt halen, niet het meeste...

Wat we nog meer doen:

Maatschappelijk Ontwikkelend Ondernemen

Zet ons in als vergadercoach

Ontdek je missie

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Training Nieuw Leiderchap

Onze missie: Inspireren & Ont-wikkelen

AANDACHT betekent...

...aandacht voor jou. Voor wie je bent en waarom je bent wie je bent.

Door te inspireren. Je bewust te maken met inzichten. Door je te ont-wikkelen tot je pure kern. Dat is wat wij doen. Onze focus ligt op attitudeverandering. De barrières wegnemen, die je belemmeren om te doen wat je zelf heel graag wilt doen op jouw eigen authentieke wijze. Waardoor je op een andere manier in het leven komt te staan: vrijer en bewuster. Je krijgt de verantwoording over je leven terug. Je komt los van de ander. Je staat in jezelf. Waardoor echte verbinding ontstaat. 

Individueel

Onze coaching is 1 op 1. Géén groepssessies. Individueel, gericht op jouw persoonlijke groei!

verandering

Coaching, die je helpt te veranderen zodat het voor jou beter wordt. Vanuit vrijheid en zelfbeschikking.

midden in de natuur

AANDACHT ligt in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Weg uit de drukte en het moeten. Terug naar puur: jezelf.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Dus onze coaching ook. Met een aanpak die we volledig afstemmen op wat jij nodig hebt.

Kom tot rust

Retraite bij AANDACHT

Bij AANDACHT bieden we verschillende soorten retraite aan. Uniek aan onze retraite is dat ze allemaal individueel zijn. Onze retraites bestaan dus niet uit groepssessies, maar zijn individuele sessies. Geheel op jou als persoon gericht. Onze visie is dat een retraite geen groepsactiviteit is. Je wilt juist even alleen maar bezig zijn met jezelf.

Contact

AANDACHT Inspireren & Ont-wikkelen

Schuttebergsweg 5 in Vaals

06-18 16 81 05

info@aandacht.tv