Onze communicatie trainingen

Training met inzicht en reflectie
VergadercoachBurn-out Preventie Training
teamontwikkeling

Ontwikkel je team met behulp van onze trainingen

Communicatietraining: effectieve Team Ontwikkeling

We bieden verschillende trainingen aan op het gebied van team ontwikkeling.

We bieden verschillende trainingen en begeleidingstrajecten aan op het gebied van team ontwikkeling. Bij ons begint je team aan een reis. Een ontdekkingsreis naar bijvoorbeeld haar missie: het gemeenschappelijk vertrekpunt. We brengen je team steeds een stap verder in de ontwikkeling en in het proces. Waarbij we blijven afstemmen wat het beste bij je team past om het maximale resultaat te kunnen halen.

“Haal het maximale uit je team”

In elke training staat niet alleen de onderlinge communicatie centraal. Maar juist ook de eigen communicatie van teamleden afzonderlijk. We leren teamleden elkaars gedragspatronen te zien en hoe deze van invloed zijn op de communicatie en onderlinge verbinding. Het team leert waar de kracht van iedereen zit. Vanuit wederzijds respect en vertrouwen laten we de teamleden elkaars talenten ontdekken en waarderen. Om deze vervolgens op een optimale manier in te zetten ten goede van het maximale resultaat.

We bieden verschillende trainingen aan, die je team in haar ontwikkeling kan helpen. Maar, ieder team is uniek. Dus ook de behoefte aan training en ontwikkeling. We komen graag langs om samen met jou te kijken naar wat je team nodig heeft.

We trainen teams door ze bewust te maken

Onze trainingen gericht op Team Ontwikkeling

We bieden verschillende trainingen en begeleidingstrajecten aan op het gebied van team ontwikkeling. Bij ons begint je team aan een reis. We brengen je team steeds een stap verder in de ontwikkeling en in het proces. Waarbij we blijven afstemmen wat het beste bij je team past om het maximale resultaat te kunnen halen.

Communicatietraining op maat

Onderlinge chemie en verbinding staat of valt bij de juiste communicatie. We maken je team bewust met deze op maat gemaakte training.

Positief Manipuleren

Met elke communicatie beïnvloedt je. Het is de kunst om deze invloed in te zetten met als doel een positief resultaat voor jezelf én de ander.

Feedback geven

Het geven van je mening zonder dat dit als kritiek wordt ervaren door de ander waardoor onderlinge verbinding blijft bestaan.

Groepsdynamiek

Hoe is de dynamiek binnen de groep en hoe kom je binnen je team over op de ander. Is dat ook daadwerkelijk de manier waarop je dat zou willen en waarop je team dit wilt?

Nieuw Leiderschap

Leer de nieuwe manier van leidinggeven, waarbij je verantwoordelijkheid en ondernemerschap bij je mensen stimuleert en hierdoor het maximale uit hun talenten kunt halen.

Effectief Communiceren

Een goede samenwerking staat of valt bij een juiste communicatie

Effectief Communiceren

In onze samenleving draait bijna alles om communicatie. Hoewel men vaak op de inhoud gefocust is, zijn het juist andere processen die het verschil maken. Communicatie geeft begrip, plezier en zelfs macht. Wil jij in interactie de ander beter begrijpen, zelf beter begrepen worden en wat je zegt ook laten “binnenkomen” bij je gesprekspartner (klant)?

Voor…

De training is geschikt voor iedereen die in communicatie vooruit wil. Of je nu vanwege je beroep  (bijvoorbeeld: docenten, vertegenwoordigers, management) of binnen andere relaties belang hebt bij een effectieve communicatie. Voor jou als deelnemer is dit een echte eye-opener.

Ik leer…

AANDACHT gaat verder dan de theorieën en maakt je bewust van jouw persoonlijke aandeel. De groepen zijn daarom beperkt, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en de aangereikte inzichten goed worden geïntegreerd.

Door onze coachachtergrond word je bewust gemaakt van jouw persoonlijke aandeel in communicatie. Je krijgt een spiegel voorgehouden. Daarbij zijn we niet bang om je (liefdevol) te confronteren. Zo leer je namelijk het meeste van jezelf én kun je anderen beter begrijpen. Het is een praktische training, er wordt van jou dan ook een actieve deelname verwacht!

Onderwerpen, die behandeld worden, zijn onder andere:

 • Uitgangspunten voor communicatie.
 • Referentiekaders.
 • Hoe bekijk ik de wereld.
 • Hoe bekijkt een ander de wereld.
 • interpretatie/observatie.
 • Matchen/mismatchen.
 • Kritiek (verwerken).
 • Feedback.
 • Feedback als methode.
 • Groepsdynamiek.
 • Teamrollen.
 • Mijn rol.
 • Gesprekstechnieken.
 • Effectief vergaderen.

Ik kan dan…

Door de bewustwording ontstaat inzicht in het communicatieproces van jezelf en dat van anderen. Het effect van je eigen communicatie en de invloed die jij daar op hebt uitoefenen kun je bewust inzetten. Je relaties verbeteren en communicatie wordt effectiever. Je hebt grip op het communicatieproces.

Nog wat details:

 • Minimaal aantal deelnemers is 5 en maximaal 12
 • Investering voor deze training € 595,- (excl. btw)
 • Locatie: het Inspiratiecentrum van AANDACHT. Indien gewenst, kunnen we deze training ook incompany verzorgen.

Hoe krijg je de ander mee?

Positief Manipuleren

Bij elke stap die je zet, zowel op je werk als in privé, beïnvloed je altijd je omgeving. Zodra je weet waarmee jij invloed uitoefent kun je deze ook bewust inzetten. Het sturen van processen en mensen onder jouw invloed heet “manipuleren”.
Gebruik je jouw invloed met als doel een positief resultaat voor jezelf maar óók voor de ander dan spreken we over “positief manipuleren”.

Voor…

Je wilt graag je punt duidelijk maken en anderen met je meekrijgen in je verhaal. Dat je partner je voortaan direct begrijpt als je iets wilt! Of die lastige collega overtuigen van jouw ideeën. Dan is het nu tijd dat je leert positief te manipuleren.
 

Ik leer…

In de training positief manipuleren van AANDACHT wordt ingegaan op de mogelijkheden en de manier waarop jij positief kunt manipuleren binnen je werksituaties en thuis. De volgende onderwerpen komen aan bod:
coaching uniek
 • Onbewuste en bewuste communicatie
 • Controle over jezelf en anderen
 • De geheimen van lichaamstaal
 • De perfecte eerste indruk maken
 • Je uitstraling aanpassen aan wie je wilt zijn
 • Hoe je alles bij anderen gedaan krijgt
 • Ontwikkel meer zelfvertrouwen
 • De invloed van je mindset
 • Manipulatie positief inzetten voor jezelf en anderen.

Ik kan dan…

…anderen zo beïnvloeden dat ik mijn zin krijg.

Nog wat details:

 • Minimaal aantal deelnemers: 5 Maximaal: 12
 • Investering: € 450,- (excl. btw)
 • De training duurt 3 dagdelen, verspreid over een aantal weken. Je krijgt tussen de trainingen de tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en te oefenen. Zodat je onbewust bekwaam wordt.
 • Locatie: bij AANDACHT op Hoeve de Linde in Vaals
feedback geven

Opbouwende kritiek blijft kritiek; al doe je er een strik om

Feedback geven

Zal ik jou eens een tip geven….?

De meeste mensen haken direct af bij het horen van deze woorden. Terwijl de tipgever het vaak goed bedoelt. Het geven van je mening of het aansturen van medewerkers (collega’s) vraagt om een methode waarbij de toehoorder ook wilt horen wat er gezegd wordt.

Voor…

Leidinggevenden en teams die de onderlinge verbinding willen verbeteren om tot een optimale samenwerking te kunnen komen. Want feedback geven heeft heel veel te maken met duidelijke kaders scheppen en verwachtingen helder over kunnen brengen.

Ik leer…

In de training Feedback leer je in een dag de vaardigheid van feedback geven en ontvangen. Zonder dat het overkomt als kritiek. We maken je bekend met verschillende methoden. Deze garanderen dat de toehoorder je wilt horen en dat de boodschap aankomt. Tijdens de training ga je direct aan de slag met de verschillende communicatie technieken en maken wij je onbewust bekwaam in het geven van feedback.

Ik kan dan…

…feedback geven aan iedereen, dus ook aan degene waar ik moeite mee heb. Het lukt mij daarnaast om feedback te ontvangen. En deze dus niet op te vatten als kritiek.

Nog wat details:

 • Minimaal aantal deelnemers is 5 en maximaal 10
 • Investering voor deze training € 259,- (excl. btw)
 • Locatie: het Inspiratiecentrum van AANDACHT. Indien gewenst, kunnen we deze training ook incompany verzorgen.

Ontdek de onderlinge chemie binnen je team en kom tot een optimale samenwerking

Groepsdynamiek

Alleen als je weet welke talenten je in huis hebt, kun je een optimaal team samenstellen. De juiste mix van mensen, die elkaar aanvullen en stimuleren, zijn de ingrediënten om met minimale inspanning en kosten tot het beste resultaat te komen. Teamontwikkeling draagt bij aan het verdwijnen van onzekerheden en onderlinge concurrentie. Het zorgt voor een prettige samenwerking, veiligheid en vertrouwen. Juist door te werken aan verbinding vanuit een gemeenschappelijk doel, kan een team maximaal resultaat bereiken. Dus als je de juiste puzzelstukjes bij elkaar legt, krijg je een prachtig plaatje.

groepsdynamiek

Door de juiste omgeving te creëren…

AANDACHT heeft een aantal mogelijkheden en trajecten die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw team. We kijken daarbij steeds met een frisse blik naar een passend teamontwikkelingstraject. Ons uitgangspunt is dat ieder team en de teamleden uniek zijn. Dus ook de uitdagingen, die hieruit ontstaan. Uiteraard kijken we niet alleen op teamniveau. We pakken daarnaast op individueel en persoonlijk niveau door en halen ook op dat vlak barrières weg. Zo ontstaat de juiste voedingsbodem voor verbinding en onderling respect.

…kan talent pas echt ontwikkelen

Een goed functionerend team is voor ons een team van mensen die elkaar kennen, elkaar helpen en aanvullen. Elkaar respecteren en waar ruimte is voor ontwikkeling. Aangestuurd door een manager, die de juiste mensen bij elkaar zet. Iemand die inspireert en handelt vanuit de missie. Die het overzicht behoudt en de mensen faciliteert om in vrijheid te werken. En, waarbij ook fouten mogen worden gemaakt, want daar leert het team het meeste van. Kortom: een plek waar talent kan bloeien.

Vanuit zelfbewustzijn anderen kunnen stimuleren, inspireren & ontwikkelen 

Nieuw Leiderschap

AANDACHT heeft een training ontwikkeld speciaal voor managers, leidinggevenden en ondernemers. Deze training geeft jou als leidinggevende de handvatten voor het “nieuwe leiderschap”.

Een markt die steeds meer eisen stelt. De must dat organisaties steeds flexibeler moeten worden. Het nieuwe werken. Factoren, die om een andere manier van leidinggeven vraagt. De manager, die volgens Nieuw Leiderschap leiding geeft, faciliteert en stelt zijn medewerkers centraal. Hierdoor zijn medewerkers ondernemender, meer betrokken, verantwoordelijker en tonen meer initiatief. Ook als ze niet dagelijks met hun collega’s samenzitten. Als nieuwe leider zie je hier de waarde van in. Je coacht je medewerkers hier op. Binnen de door jou gestelde kaders laat jij je medewerkers vrij om de “wijze waarop” zelf in te vullen. Zelfsturing en verantwoordelijkheid zijn de sleutelwoorden. Je wordt dankzij deze training een echte communicatieprofessional.

coaching uniek

Voor…

De training nieuw leiderschap is gericht op alle (aankomende) leidinggevenden. die het belangrijk vinden om het beste voor hun medewerkers over te hebben met als doel om het maximale uit hun mensen te kunnen halen.

Ik leer…

In de training Nieuw Leiderschap gaat AANDACHT in op de kenmerken van de nieuwe leider. Daarbij zijn communicatieve vaardigheden de sleutel tot succes. AANDACHT traint op de juiste attitude en de daarbij behorende vaardigheden die de nieuwe leider nodig heeft. Jouw persoonlijke ontwikkeling is hier een groot aandeel in. Eventuele belemmeringen worden hierbij niet uit de weg gegaan. Deze training is inclusief individuele begeleiding van de deelnemers door professionele coaches.

Onderwerpen, die aan bod komen, zijn onder andere:

 • Ik als leider, hoe zie ik mezelf
 • Ik als leider in relatie tot mijn medewerkers (team)
 • Ik als leider binnen de organisatie/maatschappij
 • Vertrouwen geven en krijgen
 • Feedback
 • Persoonlijke missie/visie ontwikkeling
 • Werken met, en creëren van teams
 • Vergaderen
 • Mijn invloed vergroten
 • Ambitie
 • Grondslagen voor mijn leiderschap
 • Motiveren en socialiseren
 • Nieuw leiderschap en de effecten in uw organisatie

De training bestaat uit 12 dagen verspreid over de periode van 1 jaar. Er is gekozen voor deze opzet om de nieuwe leider de tijd te geven de aangeboden inzichten en vaardigheden in de praktijk te kunnen brengen. De in de praktijk opgedane ervaringen worden in de opvolgende training behandeld. In de training wordt er ook gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe leider. Daardoor worden vaardigheden beter geïntegreerd en zijn ze voor altijd beschikbaar.

Ik kan dan…

…optimaal communiceren met mijn medewerkers. Hun stimuleren om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ik kan inschatten welke ondersteuning en coaching mijn mensen daarbij nodig hebben. Ik ben in staat om daar ook inhoudelijk een waardevolle bijdrage aan te leveren. Ik ben in staat om het talent van mijn medewerkers en mijn eigen talent optimaal in te zetten.

De details:

  • Minimaal aantal deelnemers: 4 Maximaal: 8
  • Investering: € 3.500,- (excl. btw)
  • Locatie: in het Inspiratiecentrum van AANDACHT. (indien gewenst kan deze training ook incompany worden gegeven)

Aan deze training zit een intake gesprek vast. Daarin maken we kennis met elkaar om zo te kunnen bepalen of deze training ook voor jou de beste is. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Coaching bij aandacht

Als je het beste uit jezelf wilt halen, niet het meeste...

Onze missie: Inspireren & Ont-wikkelen

AANDACHT betekent...

...aandacht voor jou. Voor wie je bent en waarom je bent wie je bent.

Door te inspireren. Je bewust te maken met inzichten. Door je te ont-wikkelen tot je pure kern. Dat is wat wij doen. Onze focus ligt op attitudeverandering. De barrières wegnemen, die je belemmeren om te doen wat je zelf heel graag wilt doen op jouw eigen authentieke wijze. Waardoor je op een andere manier in het leven komt te staan: vrijer en bewuster. Je komt los van het oordeel van de ander. Je staat in jezelf. Juist dan ontstaat echte verbinding.

Individueel

Onze coaching is 1 op 1. Géén groepssessies. Individueel, gericht op jouw persoonlijke groei!

verandering

Coaching, die je helpt te veranderen zodat het voor jou beter wordt. Vanuit vrijheid en zelfbeschikking.

online coaching

AANDACHT is gevestigd in het prachtige Karinthië in Oostenrijk. Je kunt zowel online coaching bij ons volgen. Of ga op workaction naar Oostenrijk voor een krachtig persoonlijke ontwikkelingsweek.

op maat gemaakt

Iedereen is uniek. Dus onze coaching ook. Met een aanpak die we volledig afstemmen op wat jij nodig hebt.

Kom tot rust

Retraite bij AANDACHT

Bij AANDACHT bieden we twee verschillende soorten retraite aan: ‘Kom tot rust’-retraite en ‘Kom tot jezelf’-retraite. Onze retraite bestaat niet uit groepssessies, maar zijn individuele sessies, geheel op jou als persoon gericht. Onze visie is dat een retraite geen groepsactiviteit is. Je wilt juist even alleen maar bezig zijn met jezelf.